Poncyria Kermita |
Autor |
Wiadomość |
krmit123

|
Wysłany: 2012-07-15, 14:28 Poncyria Kermita
|
|
|
Niestety, nie dość że pan sklepikarz opóźnił wysyłkę o ponad miesiąc, to jeszcze roślinka (rzekomo 5letnia) wygląda mizernie, na razie jest w mieszkaniu na oknie, ale widzę że na dolnej gałązce rozwija się młody pąk liściowy. Liczyłem, że otrzymam przesyłkę w pierwszej połowie czerwca, a doszła na początku lipca. Boję się ją sadzić do ogrodu, a nie wiem czy będę w stanie w domu zapewnić odpowiednie warunku do zimowania.
 |
|
|
|
 |
Lukasz

|
Wysłany: 2012-07-15, 19:36
|
|
|
Wystaw do ogrodu to napewno zacznie lepiej rosnąć |
|
|
|
 |
Magda_

|
Wysłany: 2012-07-22, 10:10
|
|
|
Przede wszystkim wynieś ją do ogrodu i nie trzymaj w domu. Jeśli zamierzasz ją posadzić bezpośrednio do gruntu i zostawić ją tam na stałe, to zrób to jak najszybciej. Wybierz miejsce zaciszne, osłonięte od wiatru i "ciepłe".
Ja bym tą najniższą gałązkę obcięła i próbowała ukorzenić. |
_________________ Pozdrawiam cieplutko
Magda vel mafa |
|
|
|
 |
krmit123

|
Wysłany: 2012-07-22, 19:36
|
|
|
W tym roku już nie ma sensu jej sadzić do gruntu, tym bardziej że roślina wyglądała na świeżo wsadzoną w luźną ziemię i nieukorzenioną |
|
|
|
 |
Magda_

|
Wysłany: 2012-07-23, 23:18
|
|
|
To może sprawdź czy jest ukorzeniona, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby ktoś sprzedawał inną... zwiędła by już do dzisiaj. Tak czy inaczej, bez względu na sposób zimowania, jej miejsce jest teraz na świeżym powietrzu, na początek w świetlistym cieniu. |
Magda vel mafa |
|
|
|
 |
krmit123

|
Wysłany: 2012-08-10, 14:09
|
|
|
Roślinka puszcza nowe pędy, widać nowe pączki po bokach gałązek, które się rozwijają, więc nie jest źle. |
|
|
|
 |
Magda_

|
Wysłany: 2012-08-10, 20:45
|
|
|
No to teraz powinno być już z górki. Tylko patrzeć, jak się ładnie zazieleni |
Magda vel mafa |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|
|
 |
|
 |