Muchołówka - Sansei |
Autor |
Wiadomość |
Eugeniusz
.gif)

|
Wysłany: 2019-03-23, 17:07
|
|
|
No bardzo ładnie i jakie soczyste listki. Czy hodowla takich roślin wymaga szczególnych umiejętności? Na co należy zwrócić uwagę by ładnie się rozwijały? |
_________________ U nas pomoc bez opłat na wyciągnięcie ręki. www.naszecytrusy.pl- to największa baza wiedzy o roślinach cytrusowych w Polsce. Wszystkie informacje czekają na Ciebie. Twoje zainteresowania szybko staną się tutaj WIELKĄ pasją./ Admin |
|
|
|
 |
Sansei

|
Wysłany: 2019-03-23, 19:38
|
|
|
Czy szczególnych... hmm mi jest łatwiej ponieważ mam tendencję do przelewania wszelkich roślin, a te, zwłaszcza rosiczki to w sumie nie sposób przelać
Trzeba dużo światła, odpowiednią wodę - najlepiej demineralizowaną, maksymalną wilgotność, dla niektórych możliwość odpowiedniego zimowania i dużo ciepliwości, zwłaszcza do żony, bo zimą wyglądają bardzo biednie i ten widok niektórym się nie podoba. |
_________________ Fanatyczny Fan Formuły 1 |
|
|
|
 |
Sansei

|
Wysłany: 2019-05-03, 08:58
|
|
|
Zakwitanie muchołówki.

|
|
|
|
 |
ORINOCO

|
Wysłany: 2019-05-04, 18:06
|
|
|
Jakieś nasiona się zawiązują czy obrywasz po przekwitnięciu ? |
_________________ orinoco |
|
|
|
 |
Sansei

|
Wysłany: 2019-05-04, 18:45
|
|
|
sczerze, to miałem zostawić to naturze, do tej pory wycinałem wszystkie pędy kwiatowe jakie się pojawiały, temu jednemu pozwoliłem wyrosnąć. |
|
|
|
 |
Eugeniusz
.gif)

|
Wysłany: 2019-05-09, 20:37
|
|
|
Kwiaty przepiękne A czy mają jakiś zapach??? |
_________________ U nas pomoc bez opłat na wyciągnięcie ręki. www.naszecytrusy.pl- to największa baza wiedzy o roślinach cytrusowych w Polsce. Wszystkie informacje czekają na Ciebie. Twoje zainteresowania szybko staną się tutaj WIELKĄ pasją./ Admin |
|
|
|
 |
Sansei

|
Wysłany: 2019-05-09, 20:57
|
|
|
Nie raczej nie, choć ostanio chyba Kalamondyna mi przebija zapachem swoich kwiatków |
|
|
|
 |
|