Mrówki w doniczce. |
Autor |
Wiadomość |
ORINOCO

|
Wysłany: 2019-05-24, 16:40 Mrówki w doniczce.
|
|
|
W doniczce z orangequadem odkryłem duże mrowisko. Już w tamtym roku miałem podejrzenia, bo słabo rósł
Wyjąlem, ziemię z lokatorami wywaliłem ile się dało. Trochę poobcinałem, pomoczyłem w wodzie, wsadziłem do mniejszej doniczki z nową ziemią. W sumie korzenie zdrowe, ale mrówek i ich jaj była masa |
_________________ orinoco |
|
|
|
 |
Marcin_

|
Wysłany: 2019-05-25, 19:28
|
|
|
U mnie podobny problem w tym roku. Mrówki trafiły do foliaka i próbowały zagnieździć się w doniczkach z cytrusami. Najpierw przekopują ziemię, a zaraz później wnoszą jaja. Nie pomogły żadne domowe metody, więc kupiłem żel Advion na mrówki. Wyłożyłem go w pobliżu doniczek, mrówki zjadły i zniknęły. |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
Eugeniusz
.gif)

|
Wysłany: 2020-06-12, 11:24
|
|
|
Mrówki to ogólne utrapienie w ostatnich latach. Muszę kupić ten specyfik bo już też nie daję rady. To paskudztwo jest dosłownie wszędzie |
_________________ U nas pomoc bez opłat na wyciągnięcie ręki. www.naszecytrusy.pl- to największa baza wiedzy o roślinach cytrusowych w Polsce. Wszystkie informacje czekają na Ciebie. Twoje zainteresowania szybko staną się tutaj WIELKĄ pasją./ Admin |
|
|
|
 |
ORINOCO

|
Wysłany: 2020-06-12, 20:02
|
|
|
Ja ostatnio stosowałem boraks rozrobiony z cukrem albo miodem i nawet chyba działa |
_________________ orinoco |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|
|
 |
|
 |