Pompele Marcina |
Autor |
Wiadomość |
Marcin_

|
Wysłany: 2019-03-23, 18:52
|
|
|
Witaj Eugeniusz Było dużo zawiązek, ale w tej porze zimowej pospadały i został jeden owoc. Tak dzisiaj wygląda:
 |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2019-03-23, 19:43
|
|
|
Marcin_, to jest owoc z tego styczniowego kwitnienia? Zatem ma prawie 3 miesiące? Myślę, że niebawem czeka go intensywny wzrost |
_________________ Nie zarejestrowałeś/aś się jeszcze? - nie zwlekaj! Zalogowany/na masz dostęp do fachowych porad osób uprawiających cytrusy. Dołącz do nas! Administrator www.naszecytrusy.pl/forum |
|
|
|
 |
Marcin_

|
Wysłany: 2019-03-23, 21:19
|
|
|
Tak, już tyle wisi. Rzeczywiście wygląda jak 2-3 tygodniowy owoc. Myślę, że w ciągu zimy nie miał warunków żeby rosnąć, teraz powinno być lepiej. |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2019-03-23, 23:18
|
|
|
Właśnie z tego powodu pytam bo nie byłem pewien, czy powodem jest wzrost podczas zimy, czy zdjęcie przekłamuje. Trzymam kciuki! |
_________________ Nie zarejestrowałeś/aś się jeszcze? - nie zwlekaj! Zalogowany/na masz dostęp do fachowych porad osób uprawiających cytrusy. Dołącz do nas! Administrator www.naszecytrusy.pl/forum |
|
|
|
 |
Eugeniusz
.gif)

|
Wysłany: 2019-03-25, 12:54
|
|
|
Lepiej jeden owoc, niż żaden . Ma okazję pokazać teraz, na co go będzie stać. Jak dostanie dużo światła to ruszy z dużą siłą |
_________________ U nas pomoc bez opłat na wyciągnięcie ręki. www.naszecytrusy.pl- to największa baza wiedzy o roślinach cytrusowych w Polsce. Wszystkie informacje czekają na Ciebie. Twoje zainteresowania szybko staną się tutaj WIELKĄ pasją./ Admin |
|
|
|
 |
Marcin_

|
Wysłany: 2020-07-28, 20:45
|
|
|
Owoc ze zdjęcia utrzymał się i dojrzał w grudniu 2019. W smaku był bardzo dobry, aromatyczny.
Udało się też zidentyfikować roślinę jako pompela Tahiti (Tahitian).
Aktualne zdjęcie pompeli. W tym roku bez owoców.
 |
|
|
|
 |
|