Granat by Radek |
Autor |
Wiadomość |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2009-07-30, 14:49 Granat by Radek
|
|
|
Przedstawiam Wam mojego granata karłowego. Roślinka ma około 50 cm; obecnie dwa owoce i kilka kwiatów.
Pozdrawiam! |
_________________ Nie zarejestrowałeś/aś się jeszcze? - nie zwlekaj! Zalogowany/na masz dostęp do fachowych porad osób uprawiających cytrusy. Dołącz do nas! Administrator www.naszecytrusy.pl/forum |
|
|
|
 |
lidka

|
Wysłany: 2009-07-30, 15:39
|
|
|
Fajny granat,uformowany na drzewko,ja bym mu tylko ciachnęła te dwa długie pędy. |
_________________ Pozdrawiam-Lidka |
|
|
|
 |
LuckyJimi

|
Wysłany: 2009-07-30, 22:13
|
|
|
A skąd masz takiego pięknego Granata. Czy to Granat karłowy. Czy właściwy.? |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2009-07-31, 14:51
|
|
|
Dzięki.
lidka napisał/a: | Fajny granat,uformowany na drzewko,ja bym mu tylko ciachnęła te dwa długie pędy. |
Pędy zostaną ucięte, ale póki co jeszcze nie, bo żal ciąć nowej rośliny.
LuckyJimi napisał/a: | Czy to Granat karłowy. Czy właściwy.? |
Jest to granat karłowy. |
_________________ Nie zarejestrowałeś/aś się jeszcze? - nie zwlekaj! Zalogowany/na masz dostęp do fachowych porad osób uprawiających cytrusy. Dołącz do nas! Administrator www.naszecytrusy.pl/forum |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2010-06-22, 22:26
|
|
|
Wieki nie było aktualizacji, więc muszę się pochwalić.
 |
|
|
|
 |
Linty

|
Wysłany: 2010-06-23, 20:48
|
|
|
Pięknie się rozkrzewił, wygląda jak zupełnie nowe drzewko. Ale u Ciebie to nie nowość, że wszystko pięknie rośnie |
_________________ pozdrawiam Lidia
Zapraszam do obejrzenia moich kwiatków i nie tylko...na moim blogu |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2010-06-23, 21:56
|
|
|
Dziękuję serdecznie, myślę że to zasługa tunelu foliowego. W ciągu kilku dni powinny rozkwitnąć te większe pąki kwiatowe. |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2010-07-05, 14:57
|
|
|
 |
|
|
|
 |
dorota

|
Wysłany: 2010-07-05, 16:21
|
|
|
Piękne chyba jeszcze czegoś takiego nie widziałam,nie wiedziałam że granat jest tak atrakcyjną rośliną. |
|
|
|
 |
Linty

|
Wysłany: 2010-07-05, 20:01
|
|
|
Wspaniale!!! a ile będzie owoców |
_________________ pozdrawiam Lidia
Zapraszam do obejrzenia moich kwiatków i nie tylko...na moim blogu |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2010-07-05, 22:21
|
|
|
Dziękuję. Jednak okazuje się, że granat jest atrakcyjną rośliną. Zadziwił mnie ten ogrom kwiatów. Co do owoców to nie chciałbym obciążać drzewka. Myślę, że dwa, maksymalnie trzy owoce wystarczą. |
|
|
|
 |
Sebastian
.gif)

|
Wysłany: 2010-07-06, 14:37
|
|
|
Pewnie, niema co od razu robić arsenału, czy jakiegoś składu granatów. W końcu to duże niebezpieczeństwo wybuchu i mógłbyś stracić wszystko to co masz tam pod folią |
_________________ Dołącz do Największego oficjalnego forum Cytrusowego w Polsce. - pytaj i pisz o swoich doświadczeniach na www.naszecytrusy.pl/forum/ . Admin. |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2010-07-06, 14:55
|
|
|
Dokładnie, w razie wybuchu straty byłyby wielkie. Cytrusy mam nieubezpieczone. |
|
|
|
 |
Sebastian
.gif)

|
Wysłany: 2010-07-06, 15:05
|
|
|
Radku może pomyślisz na ubezpieczeniu cytrusów na wypadek wybuchu owoców granata. Ciekawe co by powiedzieli w agencji ubezpieczeniowej jakbyś ich oto zapytał |
_________________ Dołącz do Największego oficjalnego forum Cytrusowego w Polsce. - pytaj i pisz o swoich doświadczeniach na www.naszecytrusy.pl/forum/ . Admin. |
|
|
|
 |
Radek
.gif)
|
Wysłany: 2010-07-06, 15:11
|
|
|
Racja, pomyśleć trzeba. Pewnie by się zdziwili, ale może są przewidziane jakieś specjalne rodzaje ubezpieczenia? Np. od wybuchu owoców gratana? |
|
|
|
 |
|