FAQFAQ  SzukajSzukaj ProfilProfil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości  ZalogujZaloguj  RejestracjaRejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Mariusz_
2013-11-18, 21:56
Cytron Eolie doroty
Autor Wiadomość
dorota 

Wysłany: 2010-09-16, 15:32   Cytron Eolie doroty

Dzisiaj dotarła do mnie sadzonka cytrona, bardzo dziękuję Eugeniuszu :) paczka sprawiła że na mojej twarzy pojawił się uśmiech :D
Ustawiłam go już na parapecie wschodnim w mieszkaniu. Postanowiłam że nie będę jej dawać na balkon bo i tak za kilka dni będę przenosić wszystkie rośliny do domu. Zdjęcia wrzucę w weekend bo teraz nie mam czasu,

pozdrawiam :)

Sławomir 

Wysłany: 2010-09-16, 15:48   

dorota, każdy cytrus poprawia humor. Rzeczywiście już nie powinnaś wystawiać cytrona na zewnątrz. Czekam na zdjęcia. :wink:

Eugeniusz 

Wysłany: 2010-09-16, 17:54   

Dorotko myślę więc, że od dzisiaj Twój uśmiech będzie skierowany nie tylko w stronę Ręki Buddy. Bardzo się cieszę, że cytrus sprawił Ci przyjemność :-D
U nas pomoc bez opłat na wyciągnięcie ręki. www.naszecytrusy.pl- to największa baza wiedzy o roślinach cytrusowych w Polsce. Wszystkie informacje czekają na Ciebie. Twoje zainteresowania szybko staną się tutaj WIELKĄ pasją./ Admin

dorota 

Wysłany: 2010-09-17, 22:50   

Tak się prezentuje mój cytron

zdjęcie zostało zrobione zaraz po rozpakowaniu paczki, teraz już sobie stoi na wschodnim parapecie w mieszkaniu :) niestety w doniczce zauważyłam wija także przy następnym podlewaniu nie obejdzie się bez chemii. Mam nadzieję że dobrze mu u mnie będzie i że na wiosnę ruszy z nowymi przyrostami :D

Magda_ 

Wysłany: 2010-09-18, 09:56   

Dorotko, śliczny ten Twój cytron <super> U mnie stoi jego braciszek, albo siostrzyczka (łapka) :lol: Fajnie będzie wiosną porównywać jak budzą się do życia :-D

Linty 

Wysłany: 2010-09-18, 15:43   

Bardzo ładny <brawo> , aż też chciałoby się w swojej kolekcji mieć taki rarytasik. Jeszcze nie schowałam swoich cytrusów do domu ( na zabudowanym balkonie chyba jeszcze trochę posiedzą) i nie wiem jak upchnę to wszystko razem z passiflorami. A tu taka pokusa :shock: :O

Zapraszam do obejrzenia moich kwiatków i nie tylko...na moim blogu

dorota 

Wysłany: 2010-09-18, 22:50   

Moje wszystkie rośliny jeszcze stoją na balkonie. Cytrona od razu postawiłam w domu bo bez sensu jest zmieniać mu co chwilę środowisko...

Proszę kogoś z Administracji o usunięcie ostatniego "r" z tematu, nie wiem skąd się tam wzięło ;)

Proszę bardzo. Admin

Linty 

Wysłany: 2010-09-19, 09:03   

Literka "r" uciekła ze słowa cytron :lol:

Zapraszam do obejrzenia moich kwiatków i nie tylko...na moim blogu

dorota 

Wysłany: 2010-09-19, 10:59   

Hehe jakoś się te r poprzestawiały ;) dziękuję Mariusz :)

Mariusz_ 

Wysłany: 2010-09-19, 11:19   

Przecież ja tu dla Was jestem. :)

dorota 

Wysłany: 2011-02-23, 14:10   

Cytron trochę zmarniał przez zimę. Obecnie wygląda następująco:

Odkąd u mnie jest, nie wypuścił ani jednego listka. Czy powinnam go jakoś przyciąć żeby pobudzić do wzrostu?

małgocha 

Wysłany: 2011-02-23, 22:24   

No , trochę "słabo" wygląda... A może by go tak dolistnie nawieźć?Czekam , aż się "fachury " wypowiedzą ,żeby znowu się czegoś nauczyć , a Oni milczą... :-D
A wija zatłukłaś , Dorotko?

dorota 

Wysłany: 2011-02-24, 17:06   

Tak, na pewno go już nie ma. Zlikwidowałam go przy pomocy chemii :evil:

Też czekam aż ktoś się wypowie w sprawie ewentualnego przycinania.

Magda_ 

Wysłany: 2011-02-24, 18:37   

No smętny trochę ten Twój cytronik Dorotko, ale przyznam ci się, że moje wyglądają tak samo... no cóż nasza zima im nie służy :(
Z nawożeniem dolistnym poczekałabym, aż pokażą się nowe przyrosty, ale mogę się mylić. Raczej podlałabym saletrą amonową, żeby pobudzić rozwój uśpionych pąków i chyba bym tylko uskubała same stożki wzrostu, w celu lepszego rozkrzewienia, bo na zgrabne drzewko, to on raczej większych szans nie ma. Teraz trzeba przede wszystkim zadbać o nowe liście :wink:

sasiad 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2011-02-24, 18:43   

A jakie ma podłoże? Jaki rodzaj? Mieszanka?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi